Dolce Casa

  • No products in cart.
  • Αρχική
  • Η ιστορία μας
  • Τα Γλυκά μας
  • Τούρτες Γενεθλίων
    • Με Παράσταση
    • Χωρίς Παράσταση
    • Φτιάξε τη δική σου τούρτα!
    • Τούρτες Ζαχαρόπαστας
  • Βάπτιση Γάμος
    • Γλυκά βάπτισης
    • Τούρτες Γάμου
    • Pop Cakes
    • Cup Cakes
    • Μπισκότα Ζαχαρόπαστας
  • Blog
  • Home
  • Blog
  • recipes
  • Μηλόπιτα
 
Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 / Published in recipes

Μηλόπιτα

10
SHARES
ShareTweet

Η καλή μας Ginger, έκανε πάλι το θαύμα της. Μάζεψε τα πιο ζουμερά και φρέσκα μήλα και τα μετέτρεψε  στην καλύτερη μηλόπιτα που δοκιμάσατε πότε!

Υλικά

4 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 ½ κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι (κοσκινισμένο)

180gr φρέσκο βούτυρο

½ κ.γ. Baking powder

1 stick βανίλιας ή 1 κουτ. βανίλια σε σκόνη

4-5 μήλα

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες.

Λιώνουμε τα 90gr βούτυρο και το απλώνουμε στο ταψί.

Από πάνω πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη και πάνω από τη ζάχαρη με κανέλα.

Απλώνουμε μία στρώση ροδέλες μήλων στο ταψί, έτσι ώστε να μην μείνουν κενά.

Πασπαλίζουμε τα μήλα με κανέλα και τοποθετούμε άλλη μία στρώση.

Για το μίγμα:

Χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο (90gr) με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα ολόκληρα τα αβγά, το baking powder, τη βανίλια και το αλεύρι.

Τοποθετούμε το μίγμα στο ταψί (πάνω από τις στρώσεις των μήλων) και ψήνουμε στο φούρνο για 35- 40 λεπτά, αφού τον έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.

Αφού ψηθεί αφήνουμε τη μηλόπιτα στο ταψί να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Το αποτέλεσμα είναι μαγικό!

Πρόσφατα Άρθρα

  • Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

    Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσ...
  • Μελομακάρονα

    Αποφάσισες να φτιάξεις μελομακάρονα με τα χεράκ...
  • Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα

    Οι μυρωδιές από τους κουραμπιέδες  κατακλύζουν ...

Έλα στη facebook παρέα μας!

  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

© 2018 dolce casa pastry shop | powered by media planners

Πάνω