Το Dolce Casa έχει μέσα στο εργαστήριο του κρυμμένη μία γλυκιά νεράϊδα. Ζει ανάμεσα στα λαχταριστά γλύκα μας και ρίχνει λίγη από τη μαγική σκόνη της σε αυτά, για αυτόν το λόγο και η γεύση τους σας μένει πάντα αξέχαστη! Τον τελευταίο καιρό αποφάσισε να κάνει κάποια πειράματα με το μαγικό ραβδί της και ξεκίνησε να μεταμορφώνει φρούτα και λαχανικά σε γλυκές λιχουδιές! Η πρώτη της απόπειρα υπήρξε ιδιαιτέρως επιτυχημένη! Έτσι συνεχίζει μετατρέποντας τα ακτινίδια στην καλύτερη τάρτα που δοκιμάσατε πότε!
Υλικά
6 κ.σ. μακαντέμια, χοντροκομμένα
1 έτοιμη ζύμη τάρτας 23 εκ., ψημένη
170 γρ κατεψυγμένος χυμός λαιμ, ξεπαγωμένος
στιγμιαία πουτίγκα βανίλιας (για 4 μερίδες)
450 γρ κρέμα τυριού, μαλακωμένη
3/4 φλ ζάχαρη άχνη
3 μέτρια ακτινίδια, καθαρισμένα, κομμένα στο μισό και σε φέτες
170 γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 1/2 φλ σαντιγύ
Διαδικασία
Πασπαλίζουμε τα μακαντέμια στην έτοιμη ζύμη τάρτας.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το χυμό λάιμ και τη στιγμιαία πουτίγκα βανίλιας. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με ένα μίξερ για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το μείγμα του χυμού λάιμ.
Μεταφέρουμε 3/4 φλ του μείγματος σε ένα άλλο μέτριο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα στη ζύμη τάρτας και τοποθετούμε τις μισές φέτες ακτινίδιο από πάνω.
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα 3/4 φλ μείγματος που κρατήσαμε μέχρι να δέσουν.
Προσθέτουμε τη σαντιγύ. Βάζουμε το μείγμα στη ζύμη, καλύπτουμε και παγώνουμε για 8-24 ώρες.
Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο ακτινίδιο και τα μακαντέμια.