Dolce Casa

  • No products in cart.
  • Αρχική
  • Η ιστορία μας
  • Τα Γλυκά μας
  • Τούρτες Γενεθλίων
    • Με Παράσταση
    • Χωρίς Παράσταση
    • Φτιάξε τη δική σου τούρτα!
    • Τούρτες Ζαχαρόπαστας
  • Βάπτιση Γάμος
    • Γλυκά βάπτισης
    • Τούρτες Γάμου
    • Pop Cakes
    • Cup Cakes
    • Μπισκότα Ζαχαρόπαστας
  • Blog
  • Home
  • Blog
  • recipes
  • Πάστα φλώρα
 
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 / Published in recipes

Πάστα φλώρα

20
SHARES
ShareTweet

Η γλυκιά μας Ginger, μεταμόρφωσε τα μυρωδάτα μας βερύκοκα,  στην καλύτερη πάστα φλώρα  που δοκιμάσατε ποτέ!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

125 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. αλάτι

2 αβγά ολόκληρα

1 πρέζα βανίλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½ κιλό αλεύρι μαλακό

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε στο μίξερ το  βούτυρο αγελάδος, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Δουλέψτε στην αρχή με μικρή ταχύτητα και μετά με μεγάλη.

Προσθέστε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Κατόπιν, χρησιμοποιώντας μικρή ταχύτητα ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα.

Αδειάζετε το μίγμα σε μια λεκανίτσα και το δουλεύετε με το χέρι για 1-2 λεπτά, κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, παίρνετε λίγη ζύμη, την πλάθετε σε μακρόστενα κορδόνια και την υπόλοιπη ζύμη την απλώνετε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι πιέζοντας με τις παλάμες σας από το κέντρο προς τα έξω.

Στρώνετε από πάνω τη μαρμελάδα βερίκοκο και από πάνω βάζετε τα κορδόνια που έχετε πλάσει.

Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη.

Καλή επιτυχία… που θα είναι σίγουρη!

Πρόσφατα Άρθρα

  • Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

    Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσ...
  • Μελομακάρονα

    Αποφάσισες να φτιάξεις μελομακάρονα με τα χεράκ...
  • Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα

    Οι μυρωδιές από τους κουραμπιέδες  κατακλύζουν ...

Έλα στη facebook παρέα μας!

  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

© 2018 dolce casa pastry shop | powered by media planners

Πάνω