Είναι το καλύτερο κέικ για όλες τις εποχές, αλλά κυρίως για το φθινόπωρο και την περίοδο των γιορτών που πλησιάζει, δεν υπάρχει καλύτερο γλυκό! Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η νεράϊδά μας η Ginger, μας χάρισε την καλύτερη συνταγή και εμείς τη μοιραζόμαστε μαζί σας! Μάθετε πώς να φτιάξετε το καλύτερο κέικ καρότου! Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, αλλά παράλληλα έχει την καλύτερη γεύση και την πιο απαλή υφή.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ (ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ)
3 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ¼ κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
6 μεγάλα αυγά
3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
προαιρετικά: ½ φλιτζάνι σταφίδες και / ή ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
450 gr τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα σφενδάμου
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (ή ανάλογα με τις ανάγκες)
ψιλοκομμένα καρύδια για την επικάλυψη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΕΙΚ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε με βούτυρο και αλεύρι τρία ταψιά μεγέθους 23cm.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι, το baking powder, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε το λάδι, τη ζάχαρη και τη μαύρη ζάχαρη. Όσο χτυπάτε με το μίξερ το δεύτερο μείγμα, προσθέστε ένα- ένα τα αυγά και τη βανίλια. Μόλις το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί, κλείστε το μίξερ και προσθέστε τα καρότα, τα καρύδια και το πρώτο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά με το χέρι όλα τα συστατικά, μέχρι να γίνουν ένα. Έπειτα, μοιράστε το μείγμα, ισόποσα στα τρία ταψιά και ψήστε για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν και ξεκινήστε την προετοιμασία της κρέμας τυριού.
ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αφού λειώσει τελείως, συνεχίστε να το μαγειρεύετε 2-4 λεπτά, έως ότου πάρει ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα. Αφαιρέστε το από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάστε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο. Προσθέστε τη βανίλια, το αλάτι και την άχνη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι κάθε φορά έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές και αφράτο.
Συναρμολογήστε την τούρτα! Ανάμεσα σε κάθε κέικ απλώστε μία γενναιόδωρη στρώση κρέμας, μέχρι να έχετε φτιάξει τρείς ορόφους. Καλύψτε όλο το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμήστε με τα καρύδια, όπως επιθυμείτε.