Dolce Casa

  • Αρχική
  • Η ιστορία μας
  • Τα Γλυκά μας
  • Τούρτες Γενεθλίων
    • Τούρτες Ζαχαρόπαστας
  • Βάπτιση Γάμος
    • Γλυκά βάπτισης
    • Τούρτες Γάμου
    • Pop Cakes
    • Cup Cakes
    • Μπισκότα Ζαχαρόπαστας
  • Blog
  • Home
  • Blog
  • recipes
  • Συνταγή: Μους πεπόνι !
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 / Published in recipes

Συνταγή: Μους πεπόνι !

40
SHARES
ShareTweet

Συστατικά

½ μέτριο πεπόνι (περίπου) + επιπλέον για γαρνίρισμα,
2 φακελάκια (1 συσκευασία) ζελέ λεμόνι,
1½-2 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το πεπόνι),
1 φλ. καυτό νερό,
1 φλ. (220 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι,
Μπαλίτσες από πεπόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Βήματα

Βήμα 1
Αδειάζετε σε ένα μπολ τα 2 φακελάκια του ζελέ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε μέσα το καυτό νερό, το ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί και το αφήνετε να κρυώσει (όχι όμως να πήξει).

Βήμα 2
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε ½ πεπόνι, αφαιρείτε τις φλούδες του και το τεμαχίζετε. Το χτυπάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ μέχρι να γίνει ρευστός πουρές και το μετράτε: Πρέπει να έχετε 2 φλιτζάνια. Αν είναι λιγότερο, αλέθετε ακόμα λίγο πεπόνι. Προσθέτετε στο κρύο ζελέ το γιαούρτι, το ανακατεύετε και το χτυπάτε λίγο με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Βήμα 3
Προσθέτετε στο μίγμα ζελέ/γιαούρτι τον πουρέ του πεπονιού και το ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4
Το μοιράζετε σε 6-8 μπολάκια και τα βάζετε για 2-3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.

Βήμα 5
Πριν σερβίρετε, βγάζετε με το ειδικό κουταλάκι μπίλιες από πεπόνι και γαρνίρετε τις μους.

Καλή επιτυχία!!!

Πρόσφατα Άρθρα

  • Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

    Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσ...
  • Μελομακάρονα

    Αποφάσισες να φτιάξεις μελομακάρονα με τα χεράκ...
  • Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα

    Οι μυρωδιές από τους κουραμπιέδες  κατακλύζουν ...

Έλα στη facebook παρέα μας!

  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

© 2018 - 2025 dolce casa pastry shop
powered by media planners

TOP