Dolce Casa

  • Αρχική
  • Η ιστορία μας
  • Τα Γλυκά μας
  • Τούρτες Γενεθλίων
    • Τούρτες Ζαχαρόπαστας
  • Βάπτιση Γάμος
    • Γλυκά βάπτισης
    • Τούρτες Γάμου
    • Pop Cakes
    • Cup Cakes
    • Μπισκότα Ζαχαρόπαστας
  • Blog
  • Home
  • Blog
  • recipes
  • Μελομακάρονα
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 / Published in recipes

Μελομακάρονα

10
SHARES
ShareTweet

Αποφάσισες να φτιάξεις μελομακάρονα με τα χεράκια σου; Πολύ καλά έκανες γιατί το άρωμα τους όσο ψήνονται, σε βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τον καλύτερο τρόπο. Για να σου πετύχουν, όμως στα σίγουρα, δες τι πρέπει να προσέξεις.

Υλικά για το σιρόπι

500 gr νερό

800 gr ζάχαρη κρυσταλλική

150 gr μέλι

100 gr γλυκόζη

1 στικ κανέλας

2 ολόκληρα γαρίφαλα

1/2 πορτοκάλι κομμένο στα δύο

Υλικά για τα μελομακάρονα

900 gr αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις

100 gr σιμιγδάλι ψιλό

100 gr ζάχαρη άχνη

100 gr μέλι

230 gr χυμό πορτοκάλι

400 gr ηλιέλαιο

50 gr ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

1-2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ κοφτό σόδα

1/2 κ.γ. αμμωνία

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

Μέλι

Καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνετε το σιρόπι 5-6 ώρες πριν αρχίσετε να φτιάχνετε τα μελομακάρονα για να το αφήσετε να κρυώσει πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσετε (το σιρόπι θα μπορούσατε να το φτιάξετε και από την προηγούμενη ημέρα και να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου).

Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και ανοίγετε το μάτι της κουζίνας. Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Τώρα είστε έτοιμοι να συνεχίσετε με τα μελομακάρονα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι (δηλαδή ζάχαρη, μέλι, όλα τα υγρά και τα μπαχαρικά) σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το σύρμα.

Σε ένα άλλο πιο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Προσθέτετε το μείγμα με τα υγρά συστατικά, στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύετε αργά και απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (περίπου 10 δευτερόλεπτα). Σε αυτό το σημείο προσέξτε να μην ανακατέψετε παραπάνω γιατί αν δουλέψετε τη ζύμη περισσότερο μπορεί να κόψει.

Πλάθετε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα και όχι πολύ χοντρά. Μόλις τελειώσετε με το πλάσιμο ψήνετε περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε αμέσως τα ζεστά μελομακάρονα, στο κρύο σιρόπι. Προσοχή σε αυτό το σημείο να μην καείτε. Τα βουτάτε για 10-15 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας απαλά με μία τρυπητή κουτάλα. Στη συνέχεια τα σουρώνετε.

Τα περιχύνετε με μέλι, ρίχνετε τριμμένο καρύδι και τα μελομακάρονα σας είναι έτοιμα για να καταπλήξετε τους φίλους σας αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό!

Μικρά μυστικά

-Τα μελομακάρονά σας με αυτή τη συνταγή θα βγούνε τραγανά απ’ έξω και ζουμερά μέσα.

-Αν σας αρέσει πολύ το καρύδι μπορείτε να ρίξετε λίγο και στη ζύμη πριν τα ψήσετε προσθέτοντάς το στο μίγμα με το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Έτσι θα γίνουνε γεμιστά με καρύδι.

 

Πρόσφατα Άρθρα

  • Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

    Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσ...
  • Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα

    Οι μυρωδιές από τους κουραμπιέδες  κατακλύζουν ...
  • Τα Μπισκότα της Αγάπης για την Κιβωτό του Κόσμου!

    Φέτος η χαρά μας είναι μεγάλη, καθώς θα συμβάλο...

Έλα στη facebook παρέα μας!

  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

© 2018 - 2025 dolce casa pastry shop
powered by media planners

TOP