Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσκολο έργο, σκέψου ξανά! Εδώ, θα βρεις μια εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικες δίπλες μέσα στο μέλι!
Υλικά για το σιρόπι
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
100 γρ. γλυκόζη
1-2 στικ κανέλας
1 λεμόνι κομμένο στα δύο
Υλικά για τις δίπλες
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι αμερικής)
100 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά μεσαία
30 γρ. ούζο
Το χυμό και το ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 βανιλίνη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
Μέλι
Καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνετε το σιρόπι 5-6 ώρες πριν αρχίσετε να φτιάχνετε τις δίπλες, για να το αφήσετε να κρυώσει πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσετε (το σιρόπι θα μπορούσατε να το φτιάξετε και από την προηγούμενη ημέρα και να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου).
Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και ανοίγετε το μάτι της κουζίνας. Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Τώρα είστε έτοιμοι να συνεχίσετε με τις δίπλες.
Βάζετε όλα τα υλικά για τις δίπλες σε ένα μπολ και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια ζυμώνετε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούνε τα υλικά και να σφίξει η ζύμη σας. Θα καταλάβετε πότε είναι έτοιμο το ζυμάρι σας γιατί θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 5-6 μπαλάκια, τα τυλίγετε με μεμβράνη και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 2 ώρες.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγετε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μία πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ρίχνετε και κορν φλάουρ(νεσεστέ) συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάγκο. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται υπομονή γιατί το ζυμάρι θα σας δυσκολέψει πολύ στο άνοιγμα, αλλά όσο το δουλεύετε με τον πλάστη το ζυμάρι τόσο θα μαλακώνει.
Αφού ανοίξετε και τα 5-6 μπαλάκια τα αφήνετε πάλι να ξεκουραστούν (σαν φύλλα πλέον) για άλλη μισή ώρα. Θα παρατηρήσετε ότι θα ξαναμαζέψουν λίγο οπότε και τα ξανανοίγετε με τον πλάστη μέχρι να γίνουν αρκετά λεπτά.
Με ένα μαχαιράκι κόβετε τα φύλλα της ζύμης τετράγωνα 10×10 εκατοστά και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το λάδι και μόλις κάψει ρίχνετε μέσα τα κομμένα τετράγωνα φύλλα (περίπου 4-5 τη φορά ανάλογα και το μέγεθος του τηγανιού). Τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 2-3 λεπτά, προσέχοντας να βάζετε λίγες κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζετε επιτόπου και τις ρίχνεται αμέσως ζεστές όπως είναι μέσα στο σιρόπι. Σιροπιάζετε τις δίπλες για 1-2 λεπτά και με μία τρυπητή κουτάλα τις παίρνετε και τις ακουμπάτε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Αφού ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία για όλες τις δίπλες στο τέλος τις περιχύνετε με μέλι, ρίχνετε κανέλλα και τριμμένο καρύδι και οι δίπλες σας είναι έτοιμες.
Μικρά μυστικά
-Αξίζει να τις δοκιμάσετε και χωρίς να τις σιροπιάσετε ρίχνοντας από πάνω μόνο άχνη ζάχαρη και κανέλλα.