Dolce Casa

  • Αρχική
  • Η ιστορία μας
  • Τα Γλυκά μας
  • Τούρτες Γενεθλίων
    • Τούρτες Ζαχαρόπαστας
  • Βάπτιση Γάμος
    • Γλυκά βάπτισης
    • Τούρτες Γάμου
    • Pop Cakes
    • Cup Cakes
    • Μπισκότα Ζαχαρόπαστας
  • Blog
  • Home
  • Blog
  • Blog
  • Άγουρη ή ώριμη μπανάνα; Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό;
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 / Published in Blog

Άγουρη ή ώριμη μπανάνα; Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό;

100
SHARES
ShareTweet

Πότε είναι καλύτερα να καταναλώνουμε μια μπανάνα; Όταν είναι άγουρη ή ώριμη; Η διατροφική αξία της μπανάνας αλλάζει όσες μέρες την έχουμε στην κουζίνα μας. Όσο ωριμάζει γίνεται πιο γλυκιά, ενώ την χωνεύουμε και πιο εύκολα.

Όπως ανακάλυψαν πρόσφατα Ιάπωνες ερευνητές, όσο ωριμάζει μια μπανάνα, παράγει πολύ περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από ότι μια άγουρη. Ειδικότερα, όταν έχει μαύρα σημάδια στην φλούδα, παράγει την ουσία TNF, που έχει έντονη αντικαρκινική δράση. Μια ώριμη μπανάνα είναι οκτώ φορές πιο αποτελεσματική για την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα άτομα, ωστόσο, που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση του φρούτου όταν είναι ώριμο.

 

Πρόσφατα Άρθρα

  • Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

    Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσ...
  • Μελομακάρονα

    Αποφάσισες να φτιάξεις μελομακάρονα με τα χεράκ...
  • Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα

    Οι μυρωδιές από τους κουραμπιέδες  κατακλύζουν ...

Έλα στη facebook παρέα μας!

  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

© 2018 - 2025 dolce casa pastry shop
powered by media planners

TOP